Träningskläder gravid

Träningskläder gravid

Att hitta rätt träningskläder som gravid kan vara en djungel. Det är vanligt att kläderna passar antingen i början av graviditeten eller i slutet. Ofta är tyget för oflexibelt för att följa din växande mage genom hela graviditeten. 

Därför har vi på Restless Mama lagt extra mycket fokus på vårt val av tyg! Alla våra tights oavsett om det är postpartum träningstights eller gravid träningstights så är dom sydda i vårt signaturtyg ComfyTex.

Vårt signaturtyg tillverkas i tygernas mecka Italien och har en otroligt mjuk och skön finish. Vi har valt att använda det exklusivare alternativet Polyamid framför Polyester vilket bidrar till den mjuka och följsamma känslan. Vanligtvis finner man tyger med 7-9% elastan (på grund av elastans höga pris) medan vi har hela 26% elastan (dessutom av kvalitetsmärket Lycra). Denna tygkomposition är oslagbar för gravidkläder då tyget blir extremt flexibelt och mjukt samt ger god kompression.

Varför behöver man träningskläder när man är gravid? 

Träningskläder Gravid

Om man håller igång med fysisk aktivitet medan man är gravid så minskar risken för trötthet, spänningar i kroppen och svullnader. Åkommor som är tråkiga att behöva dras med, speciellt om man har andra barn i familjen att ta hand om.

Graviditetsdiabetes kan komma i samband med en rejäl viktuppgång under graviditeten. Graviditetsdiabetes påverkar inte bara mamman utan barnet löper otroligt mycket högre risk att utveckla diabetes. Fysisk aktivitet hjälper dig att hålla vikten på en hälsosam nivå för dig och ditt barn. 

Du löper även mindre risk för att drabbas av ordentligt illamående. Illamående kan verkligen sätta käppar i hjulet och få en att vilja fly sin egen kropp. 

Konditionsträning hjälper livmodern att växa sig stark och förser ditt barn med mer näringsrikt blod än om du inte tränar under graviditeten. 

Träning ger ökat välbefinnande då kroppen frisätter lyckohormoner när vi rör på oss. Det i sin tur ger oss bättre självkänsla och jämnare humör. Vi minskar även på risken för depression vilket är tacksamt eftersom det sker många förändringar i vårt liv och i vår kropp som kan kännas lite läskiga och jobbiga. 

Om man har tränat under sin graviditet har man ofta en lättare förlossning. En förlossning är en rejäl kraftansträngning och har du underhållit din kondition och styrka så orkar du mer vilket leder till minskade risker för både dig och barnet. 

Efter förlossningen så har du mycket bättre återhämtningsförmåga om du var aktiv under din graviditet. Fysisk aktivitet lär kroppen att hantera nedbrytning genom återuppbyggnad. Något du kommer ha till fördel efter förlossningen då kroppen är nedbruten och söndersliten. 

I det stora hela finns det så otroligt många fördelar med att träna under din graviditet för både dig och ditt barn. Därför hoppas vi att kunna inspirera dig till att fortsätta att leva ett aktivt liv när du blir gravid :)