Hur föddes idén att göra Gravid Träningstights?

Gravid träningstights

Jag, Emelie Hollsten (VD och grundare) har idrottat i hela mitt liv, varav många år på elitnivå. För mig var det därför en självklarhet att fortsätta att träna när jag blev gravid. Jag upptäckte dock snabbt att det fanns ett otroligt fattigt utbud på gravid träningstights och träningskläder för mammor rent generellt.

Jag har alltid haft en önskan att uppmuntra kvinnor till att vara aktiva och när jag blev gravid blev mitt fokus naturligt nischat mot just mammor. En aktiv graviditet och en aktiv återhämtningsperiod postpartum blev min nyfunna passion!

I samband med avsaknaden av gravid träningstights väcktes sakta men säkert min inspiration till att ta fram ett eget klädmärke för gravida och ammande mammor. Det var läskigt och hisnande inför tanken att starta något eget. Men tillslut hade jag samlat nog med mod för att våga satsa på min idé!

Vägen mot skapandet av gravid träningstights

Det har verkligen inte varit en spikrak väg av framgång och medvind sedan jag startade eget. Vägen har innehållit många sömnlösa nätter fyllda av oro och ovisshet. Jag har behövt stångats med mina inre demoner och tvingats syna mina tillkortakommanden men har även bjudits på chansen att upptäcka mina framsidor och talanger. Vägen har varit lärande tack vare sina motgångar och jag har fått uppleva många känslor av tacksamhet och ödmjukhet. Det fina med utmaningar är att man får ett val att växa och jag skulle säga att jag har vuxit både som människa, fru och mamma i och med denna resa. Något som jag kommer att vara förevigt tacksam för. Utveckling är livet.

Min vision

Min vision är att skapa ett stort utbud av “athlesuire” kläder till mammor, det vill säga kläder som är gångbara både i ett vardagligt sammanhang såväl som i gymmet. Jag vill ha ett basutbud med kläder som är neutrala men jag vill även ha ett utbud av kläder som tar för sig. Utbudet som finns idag på marknaden är generellt väldigt avskalat och på gränsen till tråkigt och det är inte så jag ser på mammor eller identifierar mig själv. 

Gravid träningstights

Jag tror att bekväma kläder som man vill bära till vardags men som andas träning kommer att uppmuntra till en aktiv livsstil. Och varför jag tror det är för att fysisk aktivitet finns till väldigt stor del i vår vardag och jag vill uppmuntra barn och mammor (hela familjen för den delen!) att dela glädjen att röra på sig tillsammans. Promenader, cykelturer och lekplatser är några få aktiviteter där jag ser framför mig hur alla är involverade, barn som vuxna. Jag tror nämligen att fysisk aktivitet stärker gemenskapen i familj. Det finns få stunder som det så tydligt signaleras att alla är jämlikar. Alla rör på sig och har kul och man enas bakom den gemensamma intentionen att leka för livet. 

Gemenskap byggs på respekt och att alla känner sig sedda och förstådda. Barn är fantastiska på att leka och röra på sig. Vi vuxna har generellt mycket att lära där enligt mig. Fysisk aktivitet tillsammans med våra barn innebär att vi möter dom där dom befinner sig. De får känna sig sedda och förstådda och dela en värdefull stund med sina föräldrar. Det tror jag är guld värt och det vill jag inspirera till. 

Ha en fin dag allihopa!