Lär känna Restless Mamas gravidleggings på djupet!

Läs mer om Restless Mamas gravidleggings

“Idén om att skapa gravidtights föddes när jag väntade mitt första barn. Det viktigaste med dessa tights är känslan när man bär dom. Jag ville att dom skulle vara dom skönaste gravidtightsen mammor någonsin testat.” / Emelie Hollsten, VD och grundare

Vi har varit väldigt noga i vår process i val av tyg. Under första året av research och framtagning av gravidtightsen beställde vi hem hundratals olika tyger och jämförde bland annat tygkomposition, sticknings- och vävtekniker, trådtäthet, densitet och handfeel. Tillslut beslutade vi oss för ett Italienskt högkvalitativt tyg "ComfyTex" med 74 procent Polyamid och 26 procent Lycra för bästa möjliga följsamhet och flexibilitet.
Det härliga med ComfyTex är att det är lika flexibelt i både lodrät och vertikal riktning. Det möjliggör att tightsen kan bäras både innan man har fått en utmärkande gravidmage samt i slutet av sin graviditet när magen är fullstor. Utöver det så går de även jättebra att bära gravidtightsen efter förlossningen. 
Tack vare sin täta trådtäthet (40 gauge) har ComfyTex mycket god täckningsförmåga. Stickningstekniken ger även ComfyTex ett högt motstånd mot noppor samt god ventilation.
Vi är även mycket nöjda med ComfyTex osvikliga förmåga att behålla sin form trots dess extrema flexibilitet. Tightsen håller sin form tvätt efter tvätt och graviditet efter graviditet. 
Comfy gravidleggings svart och cerise

Varför har vi Polyamid i våra gravidtights?

Polyamid togs ursprungligen fram för att vara ett alternativ till Silke och fibrerna är därför väldigt mjuka. Det ger Polyamid en otroligt mjuk och skön yta mot huden. Polyamid har även en väldigt unik kombination av egenskaper. Det är både slitstarkt och flexibelt, vilket brukar vara två egenskaper som normalt sett är på bekostnad av varandra. Då ComfyTex innehåller 74 procent Polyamid har vi inte behövt kompromissa på varken kvaliteten eller flexibiliteten. Det kändes som ett självklart val i vår jakt på tyg. Utöver detta så transporterar Polyamid bort fukt från kroppen vilket gör tyget optimalt för träningskläder.

Vanliga frågor om våra gravidleggings

Kan man använda Comfy gravidtights under alla trimestrar samt efter förlossningen? 

För oss var det otroligt viktigt att skapa ett par gravidtights med lång livslängd. Vi vet att ekonomin kan vara ansträngd under denna tid och därför kan du använda våra tights från dagen du pussat till dagen du möter din lilla skapelse samt tiden efteråt <3

När bär era kunder Comfy gravidtights? 

Många av våra kunder rapporterar att de har på sig Comfy gravidtights varje dag!
Vi har medvetet valt designa Comfy gravidtights med en stilren design för att du ska kunna ha på dig dessa tights närsomhelst till vardags. Vi vet att fysisk aktivitet kommer i många olika former och många av dom är inkluderade i vårt vardagsliv. Det kan t.ex. vara promenaden i det fina vädret till centrum eller cykelturen till dagis.
Utöver vardagsmotionen så fungerar Comfy gravidtights lika bra i gymmet eller i crossfitboxen. De är helt enkelt anpassade för livet i stort. Det spelar ingen roll vilket typ av fysisk aktivitet du föredrar, tightsen är med dig varsomhelst närsomhelst! 
Med vänliga hälsningar, Restless Mama <3